Продължават добрите изяви като домакин на черногорския Теодо Тиват. Малко след като Балкан постигна чудесна победа над Куманово 2009, отборът от адриатическото градче взе прекърши косовския Сигал, както преди седмица направи това и срещу Левски. Резултатът от срещата е 76-70 (20-18, 18-18, 22-10, 16-24) за Теодо.


Домакините спечелелиха мача в третата четвъртина, когато след равно първо полувреме натрупаха разлика от 20 точки. А в последния период издържаха на напора на гостите и постигнаха четвъртата си победа в лигата.


Ветеранът Саво Джиканович отново бе ключов фактор за победата. Той отбеляза 26 точки с 11/13 стрелба и овладя 10 борби. Арби Джонсън отбеляза 17 точки, с 10 е Никола Корач. За Сигал Дардан Бериша вкара 20, Кендрик Джоунс - 17, Ауримас Киежа - 10.


"Беше прекрасна победа, както и тази над Левски - каза след мача старши треньорът на Теодо Миодраг Кадия. - Това са отбори с бюджет от 10 до 15 пъти по-голям от нашия. Като победите такъв отбор, това придобива тежест. Не само спечелихме, в средата на третата част направихме разлика от 20 точки. Имахме малък спад в последния период, но това е нормално, когато играеш срещу такъв противник".


"Получи се истински мач. За съжаление го загубихме  - бе мнението един от играчите на Сигал - хърватина Йосип Блаич. - Загубихме мача в третата част, когато ни поведоха с 20 точки. След това имахме известен шанс, но не успяхме. Животът продължава, имаме още четири мача и трябва да ги спечелим, защото нашата цел е за влезем директно във Файнъл Фор."


В следващите два мача Теодо Тиват гостува за два мача в Македония. На 25 февруари играе в Гевгелия срещу Кожув, а на 27 февруари - в Куманово.