Днес Балкан посреща черногорския Теодо Тиват в мач от първенството на Балканската лига. Мачът е от 17.30 ч. в зала Балкан.


Срещата е важна за Балкан, тъй като евентуален успех в нея не само ще затвърди позициите му в Топ 6, но ще има шансове и за четвъртото място, което в крайното класиране би дало на тима предимство в четвъртфиналите. До този момент балансът на зелените е 7 победи и 6 загуби.


Теодо Тиват е със 7 победи и 8 поражения, като направи изключително силна втора половина от надпреварата и вече е сред първите шест отбора. За черногорският тим това ще бъде последна среща от редовния сезон. Докато на Балкан му остават още две - в четвъртък в София с Левски и следващия вторник, 25 март в Ботевград с косовския КБ Пея.


От скоро Теодо Тиват е с нов треньор  - Миодраг Кадия, под чието ръководство постигна последните си успехи. Съставът му е доста балансиран, но все пак с постоянната си силна игра се откроява близо 40-годишният център Саво Джиканович, висок 211 см. Силни играчи са Никола Вучурович, Никола Корач, Сърджан Суботич и американското крило Арби Джонсън.


Черногорският тим пристигна в Ботевград вчера в ранния следобед, а вечерта направи тренировка в зала Балкан. Първата среща между двата тима в Тиват завърши 76-71 за Теодо.


Тримата рефери на днешната среща са Дамир Куношич и Харис Биедич от Босна и Херцеговина и Томислав Хордов от Хърватия. Биедич и Хордов досега не са свирили мачове на Балкан, докато Куношич е ръководил два - единият е гостуването на зелените именно на Теодо Тиват на старта на надпреварата, другият е в Ботевград със Сигал Прищина. За Куношич днешната среща ще бъде четвърта  на Теодо Тиват.


Също днес израелският Галил Гилбоа е домакин на КБ Пея, а утре са мачовете Крайова - Сигал Прищина и Кожув - Куманово 2009.