Ботевградчанинът ще играе ролята на архонт във филма, сниман по бестселъра на Димитър Недков „Знакът на българина”.
„Ролята е второстепенна, но е много интересна. Архонтът, който играя, не е  Слави Бинев, но зрителите ще бъдат заинтригувани от този образ” – казва през смях актьорът.


Във филма Симеон Владов си партнира с титаните от старата школа Васил Димитров, Борис Луканов, Никола Гълъбов, сегашното златно поколение: Мариус Донкин, Стоян Алексиев, Николай Урумов, Станка Калчева и новата вълна: Симеон Лютаков, Ирмена Чичикова, Иван Радоев.


„Димитър Недков ни даваше голямо поле за изява като актьори, разчиташе  на нашите умения и виждания за дадена сцена и за конкретната ролята, което е много важно” – споделя Симеон Владов пред репортер на „Ботевградски вести”.


Първите шест серии от "Знакът на българина: Кървавият код" тръгват от 10 март по ТВ7. Димитър Недков, който е режисьор на филма, дава заявка за неправен досега политически трилър, изпълнен с любов, езотерика, прекрасни актьори и вечни послания.
Всичко се случва в преследването на тайнствения символ от миналото - който го завладее, ще разгадае тайните и ще предвиди бъдещето. Защото в митичния знак е закодирано спасението. Защото събитията са пропити от усещането за материална и духовна криза, обхванала човечеството в началото на третото хилядолетие. Във фокус са настървението към властта, диктатурата на парите, силата на чувствата. Преплитат се истории за войната между религиите, световния тероризъм, съвременната глобална политика, невидимата роля на тайните общества.


Специалните ефекти са последни писъци в хай технологиите - за да могат всички случки да бъдат заснети по възможно най-модерния начин. Използвани са някои от най-авангардните похвати от работния график в меката на световното кино - безпилотни хеликоптерни дронове, ново поколение камери, актуална генерация обективи.