Кметът на Етрополе Богомил Георгиев е сред петте номинирани кметове / категория – община под 20 000 души/ за приза „Кмет на месеца”. Конкурсът се провежда по инициатива на Портала на българските общини - kmeta.bg. Темата този месец е „Култура и Патриотизъм”. Тя е посветена на Националния празник на България - 3 март.


Информацията, която съпътства снимката на Богомил Георгиев, гласи:  „В община Етрополе се пазят традициите във вид, който обединява поколенията в общността. Народните обичаи, запазени до днес, продължават да се провеждат с подкрепата на кметството. В последната неделя от месец януари етрополци и туристи от други градове на България отбелязват зимния празник "Атанасовден", празникът е съхранен още от времето на траките. В този ден етрополци и гости отиват на поход в планината да посрещнат изгрева. Участват и много туристически дружества, включително и от Македония. Смята се, че празникът е свързван с изпращането на зимата и посрещането на пролетта. Пеенето на пръстените е също запазен през столетията обичай, който се провежда всяка година. Впечатляваща е и възстановката на освобождението на Етрополе. В местността Равнище са били пресъздадени сцените по посрещането на генерал Гурко с участието на десетки доброволци и любители на историческите „игри”. Участвали са 180 представители на клубове „Традиция” от София, Плевен, Панагюрище, Стара Загора и др.”.
Към момента кметът на Етрополе води в класацията с 34% от гласовете.


„Кмет на месеца” ще се вгледа по-внимателно в ландшафта на родината ни. Темата на конкурса ще се определя месец за месец според най-значимите теми и събития в държавата. По нея ще бъдат номинирани и пет кмета на общини с население над 20 000 души, както и още пет за по-малките общини под 20 000 жители. Потребителите на сайта имат възможност да гласуват онлайн, за да определят най-добрия сред избраните градоначалници. Всеки читател може да упражнява гласа си веднъж на 24 часа в двете категории. Кметовете и общинската администрация също могат да дадат своя вот както за себе си, така и за колегите си.
След края на гласуването, което ще продължи три седмици, двамата градоначалници, събрали най-много гласове, ще спечелят титлата „Кмет на месеца”. Победителите ще бъдат наградени със статуетка и грамота на специална церемония.
Всеки от местните управници, спечелил повече от три пъти титлата "Кмет на месеца", ще участва в надпревара за специалната награда на Портала на българските общини www.kmeta.bg по време на конкурса "Кмет на годината"