С тройка на Радомир Пекич в последната секунда Теодо Тиват победи КБ Пея с 82-79 и се класира сред първите 6 отбора в Балканската лига. В своята зала Жупа домакините играха по-добре в първите три четвъртини и водеха заслужено, като на моменти и с 14 точки.


В последните десет минути Теодо влезе с аванс от 8 точки - 66-58. Тогава обаче се видя и класата на гостите. Шаптахович вкара тройка с допълнителен наказателен удар и Пея поведе с 69-71. Гостите достигнаха и до 4 точки преднина - 77-73. С тройка на Корач домакините намалиха на 1 точка, гостите не оползотвориха нападението си, а Пекич изведе домакините напред. КБ Пея вкара кош 6 секунди преди края, Суботич вкара първия от двата наказателни удара и изравни 79-79, а втория пропусна, но Хаус от Пея изкара топката в аут. Тогава отново Пекич увенча добрата си игра, като бе оставен сам и не пропусна да вкара тройка в последната секунда. Той завърши с 14 точки със стопроцентова стрелба.


Най-резултатен за победителите бе Никола Вучурович с 20 точки, Саво Джуканович е с 16. За КБ Пея с по 22 точки са Шаптахович и Фреди Хаус.


Драма с хепиенд и голяма победа на Теодо. Седма в Балканската лига и шеста поредна в конкуренция с много богати и качествени клубове, съобщава местното Радио Тиват.


В последния си мач Теодо Тиват гостува в Ботевград на Балкан във вторник, 18 март. 


Миодраг Кадия, треньор на Теодо:


Играчите са видимо уморени, 5 мача за 10 дни са много. Но издържаха. Предстои ни гостуване в България в последния мач.


Слодобан Савович, треньор на КБ Пея, който застана начело на тима от Косово, след като водеше именно Теодо Тиват:


Поздравявам Теодо за успеха. Както и очаквах, получи се тежък мач, всичко се реши с последния шут. Сведохме до минимум шансовете си да продължим напред, тъй като ни чакат две тежки гостувания на Балкан и Галил Гилбоа.


В другия мач в сряда Сигал Прищина спечели срещу Кожув с 68-58.