Математическите паралелки на ОУ „Н.Й.Вапцаров” отбелязаха Международния ден на числото Пи и 135 години от рождението на Алберт Айнщайн с редица прояви. Една от тях бе конкурс за компютърна презентация. В него са включиха ученици от пети, шести и седми клас. Имената на победителите бяха обявени днес. На първо място при петокласниците се класира Владислав Йорданов – 5-ти „а” клас. Разработката на учениците от клуб „Евклид” зае челно място при шестите класове, а при седмите първо място бе отредено на Иван Вилани.
Учениците от математическите паралелки премериха сили в още едно състезание, посветено на числото Пи и на носителя на Нобелова награда Алберт Айнщайн.
Седми и шести клас изписваха формули, а петокласниците решаваха задачи с умножение, в които участва математическата константа 3.14. В тестовете на всички ученици имаше въпроси, свързани с живота и постиженията на немския физик.
За победителите в двете надпревари са осигурени награди от училището. Тъй като числовата стойност на Пи е 3.14159…, точно в 15 часа и 9 минути в училището ще бъде разрязана торта, специално приготвена за днешния празник. Това съобщи учителката по математиката Бисерка Петкова – организатор на събитието.