Прекрасна домакинска победа постигна вчера, 15 март, мъжкият отбор на ВК ”Етрополе” при старта на пролетния дял от първенството на  А-НВГ.
Момчетата на треньора Васил Василев излязоха мобилизирани срещу своя съперник от ВК ”Град” гр. Белоградчик и още от първата минута на срещата се хвърлиха в битката за спечелването на мача. Точка за точка вървеше първият гейм, с много равностойни сили и амбиция и у двата тима за реализиране на атаките.
При резултат 24 :22 за домакините, последва спорно съдийско решение, в следствие на което бе отнета точка на Етрополе и отсъдена такава на гостите /23:23/.
До края на този гейм, продължил 28 мин., нашите момчета успяха да вземат преднина и да го затворят при резултат 27:25.
Началото на втория отново бе силно за етрополци, но съперникът стигна до изравняване и при 18:18 се загуби ритъма на игра в нашата формация, което доведе до загуба с 22:25.
За 18 мин.отборът ни спечели третия гейм с 25:17. Последва ново изравняване на геймовете, като момчетата на Белоградчик за 16 мин. взеха четвъртия с 25:13.
В тайбрека напрежението бе голямо и за двата тима, но етрополци бяха амбицирани докрай, показаха воля и мъжество и постигнаха прекрасна домакинска победа с 3:2 гейма.
Това бе едно чудесно доказателство за традициите на този спорт в нашия град и за усиления труд на състезатели и треньори. /vasilvoley.blog.bg