Баскетболистите на Лукойл Академик, които играха с черни ленти в деня на национален траур,  победиха Евроинс Черно море и във втория мач от плейофната серия, който се игра днес в Правец. В сравнение с вчерашната среща резултатът е значително по-категоричен - 93-74 за домакините.

 Много по-добра бе и играта на Лукойл Академик. В първата част варненци повеждаха на няколко пъти с 5 до 7 точки, но в крайна сметка  първте десет минути завършиха при 25-23 за Лукойл Академик. Особено катастрофална за гостите бе втората четвъртина. Цели 7 мин и 12 секунди те не можаха да отбележат нито една точка, а в същото време играчите на Георги Младенов направиха страхотна серия от 23-0. С кош и фаул Макинтош спаси валата и на почивката Лукойл Академик вече водеше с 23 точки разлика - 53-30.

Третата част бе за Черно море - 30-25, в четвъртата двамата треньори завъртяха всичките си играчи. Даниел Димитров заложи на тримата юноши плюс Колев, докато в тима на домакините с няколко ефектни отигравания блесна Чавдар Костов.

През цялата среща играчите на Георги Младенов се стремяха да играят  отборно, като не липсваха и добри индивидуаллни изпълнения. Топреализатор в мача стана Уили Дийн с 26 точки, другият янки - Голдуайър, е с 20. За разлика от вчера, когато вкара 8 тройки и 28 точки, Ристе Стефанов се задоволи с 12, Чавдар Костов отбеляза 11.

Лидери на Черно море бяха Макинтош с 24 точки и Дош Сантош с 15, сърбинът с гръцки паспорт Йелич завърши с 14, но се контузи.

Третата среща е на 2 юни във Варна. Играе се до 3 победи.