Утре - 8 декември, баскетболистите на Балкан ще изиграят четвъртия си мач от група А на Delasport  Балканска лига. От 18.00 ч. в Арена Ботевград техен съперник ще бъде тимът от Северна Македония Академия ФМП Скопие.


Досега Балкан е с баланс от 2 победи и 1 загуба. И двата успеха са срещу Левски 2014, поражението е на старта на първенството при гостуването в Израел на Апоел Галил Елион. Отборът от РСМ е изиграл 4 срещи, като балансът от тях е 1 победа и 3 загуби.


Както вече бе съобщено, другият отбор от група А от РСМ - Куманово 2009, бе изваден от участие от ръководството на регионалната надпревара.


В първенството на Северна Македония Академия ФМП Скопие заема 4-то място от 12 отбора с 6 успеха и 3 поражения. Начело в класирането с пълен актив от 9 победи от 9 мача е Пелистер Битоля, в който играят бившите баскетболисти на Балкан Игор Кесар и Дейвид Хоутън, а в състава са още познатите от престоя им в България Димитър Караджовски и Стоян Гюровски.


Начело на тима на ФМП Скопие е Александър Петрович. В състава има трима чужденци - американският гард Брей Айви и Стефан Кръстаич и Неделко Кошанин.