Невероятно грозни сцени се разиграха преди мача във Варна между Черно море и Балкан. Още с излизането си за загрявка 25 минути до началния час на мача варненски фенове се нахвърлиха с юмруци върху двама от баскетболистите на Балкан - Иван Лилов и Павел Маринов. Меллето едва бе озаптено от охранителите в залата, и то с немалко закъснение.


С това обаче напрежението не стихна. Малко след началото на срещата група привърженици на домакините нападнаха и агитката на Балкан, дошла от Ботевград да подкрепя отбора си. Всички фенове на Балкан бяха свалени на игралното поле и първоначално им бяха отнети всички атрибути - знамена, тъпан, тромби, повечето от които после не им бяха върнати.


Мачът бе прекъснат за известно време, след което момчетата от Ботевград седнаха зад тима на Балкан. Там обаче се намираше група от петнайсетина бабаити от фенове на домакините, които през цялото време на срещата обиждаха и псуваха грозно играчите и треньорите на Балкан.


Създалата се ситуация вероятно е свързана с полуфинала между двата отбора за Купата на България, когато шест секунди преди края след сблъсък с Иван Лилов контузия получи играчът на Черно море Александър Йевджич. Тогава от треньорския щаб на варненци реагираха остро. А в дните преди днешната среща масло в огъня наля и наставникът на моряците Денислав Коцев, който не пропусна да подчертае в публично изявление, че в днешния мач с Балкан отборът му ще играе и за Йевджич.


Цялата тази обстановка нямаше как да не повлияе върху концентрацията и представянето на играчите на Балкан, повечето от които виждат подобни сцени за първи път и буквално се стъписаха. От БК Балкан подготвят контестация за физическата саморазправа с двамата баскетболисти преди началото на мача.