Военен клуб - Ботевград, съвместно с Ротари клуб - Ботевград и представителството на Съюза на  българските художници - Ботевград, организира конкурс за рисунка по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, и 9 май – Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа.


Конкурсът е на тема "Военни паметници в Ботевград и общината"
Целта на конкурса е участниците творчески да пресъздадат своето отношение и преклонение пред подвига и саможертвата на българските воини и паметниците на славата, издигнати в Ботевград и другите населени места в общината.
Участие в конкурса могат да вземат и представители на други общини от страната.
Участниците ще бъдат разделени в следните възрастови групи: първа - от  първи до четвърти клас; втора - от пети до осми клас; трета - от девети до дванадесети клас.


Оценяването на рисунките  ще се извърши от жури. Наградите за победителите във възрастовите групи са осигурени от Ротари клуб - Ботевград. Класираните на първо и второ място ще бъдат наградени с грамота и еднодневна екскурзия до Плевен с посещение на Панорама "Плевенска епопея-1877". Разходите за транспорт и дневните се поемат от Ротари клуб. За класираните от трето до пето място също ще има грамоти, придружени с предметни награди.
Награди ще бъдат осигурени и от СБХ - Ботевград.


Желаещите да участват в конкурса могат да изпратят по пощата или представят своите творби на място до 28.04.2014 година, 17.30 ч.,на адрес :2140 Ботевград, Площад „Незнаен воин” №6 -Военен клуб - ет. 2


Изложбата и награждаването на участниците ще се проведе на 7 май 2014 год. от 17.30 часа в новата изложбена галерия на Военния клуб. Това съобщи началникът на клуба о.р.инж.полк.Георгиев. Той пожелава успех на всички участници.