Школа по изобразително изкуство „Хармония” гостува на Военния клуб с изложба, посветена на лятото, дългоочакваната лятна ваканция за всички ученици и мечтите им, свързани с нея – отдих на море, разходки сред природата, екскурзии и още много други забавления. 


Автори на подредените рисунки са учениците Кристияна Велчева, Иван Трифонов и Цветослав Христов. Общото между тях е, че са дългогодишни възпитаници на школата – посещават я от първи клас, старателни са и рядко се случва да отсъстват от заниманията. Това каза при откриването Димитринка Томова – ръководител на школа „Хармония”.


Поздрав към авторите на изложбата отправи и управителят на Военния клуб – о.р. Георги Георгиев. Той сподели, че желанието му е да превърне клуба в място за повече изяви на ученици и млади местни таланти.


На откриването Димитринка Томова обяви, че Кристияна и Цветослав са сред победителите в конкурса за рисунка „Военните паметници в Ботевград и общината”, който бе организиран от Военния клуб по повод 9-ти май – Ден победата над хитлерофашизма и Ден на Европа. На въпроса й кога учениците ще бъдат наградени с обещаната еднодневна екскурзия до Плевен, съпроводена с посещение на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”, управителят на военния клуб отговори, че това ще стане до края на този месец.  


Изложбата "Добре дошла, ваканция" ще гостува 10 дни на Военния клуб. Тя ще бъде отворена за малки и големи посетители всеки работен ден от 10 до 12 часа и от 14 до 16 часа, обяви Георги Георгиев.