И тази година Община Ботевград ще се присъедини към кампанията на bTV „Да изчистим България” за един ден, която ще се проведе на 26 април от 9 часа. От администрацията ще осигурят чували за отпадъците и ще организират извозването им. За създаване на по-добра организация е необходимо ботевградчани, които ще участват в инициативата, да съобщят предварително в деловодството на общината, а жителите на селата – да се обърнат към кметовете на съответните населени места.
И тази година акцията за национално почистване на България съвпада с традиционните пролетни активности на общините за почистване на населените места. Тъй като традиционно се включват много служители на почистващи фирми и общински структури, от световната организация Let’s do it World!, която е партньор на  bTV, препоръчват усилията и ресурсите на доброволци и партньори на кампанията да се насочат към замърсени места, за които възможностите на общинските структури не са достатъчни (например големи туристически и рекреационни зони, крайградски зони за отдих, горски територии и др.).
Участниците в кампанията могат да регистрират потенциалните обекти за почистване и да идентифицират участието си на http://www.btv.bg/da-izchistim/map.
Организаторите препоръчват на участниците да съчетаят полезното с приятното, като след приключване на работния процес организират пикник със състезателни игри, фотоизложба с „трофеите” или други интересни забавления. Екипът на телевизия bTV ще отрази най-интересните от тях, подадени до 18 април 2014 г. на e-mail адреса на кампанията daizchistim@btv.bg.