Изложба-живопис на художника от Скопие Владимир Илиевски ще бъде открита на 11 април от 17.30 часа в зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград.
На 12 април – Лазаровден, на площад „Освобождение” ще се състои празничен концерт с участието на: младежки духов оркестър, танцов състав „Орханийче”, трио „Севера”, детски хор при читалище „Христо Ботев”.


На 21 април /понеделник/ - втория ден на Великден, е съборът на Ботевград. На този празник е посветен Великденският концерт, който ще започне от 11 часа на площад „Освобождение”. В него ще вземат участие: танцов състав „Ботевград”, танцов състав от село Новачене, Любомира Вушева, трио „Приятели”, духов оркестър „Ботевград” с диригент Иванка Савова, младежки духов оркестър с диригент Константин Гайдарски, мажоретен състав при читалище „Христо Ботев”.
Преди концерта Ловчански митрополит Гавриил ще отслужи водосвет за здраве и благополучие на жителите и гостите на Ботевград и ще раздаде кръстчета на присъстващите миряни. Дружество „Орханиец” ще раздаде по парче от 25-метровия великденски козунак.