Към настоящия момент се изпълняват около 20 обекта, включени в Програмата за развитие на общината за тази година. Асфалтират се улици във Врачеш и Трудовец. Изграждат се канализация и нов пенсионерски клуб в село Скравена. В Литаково започна изграждане на канализационна мрежа по ул. “Люто войвода”. Канализация се изгражда и по централната улица в Гурково. В Рашково се извършва ремонт на кметството. Ремонтни дейности текат в сградата на читалището в Новачене. В Рашково се подменят бордюри.

Продължават ремонтът и реконструкцията на басейна и актовата зала в ОУ “Васил Левски” – Ботевград. Те ще приключат преди началото на учебната година. До дни ще започне благоустрояване на междублокови пространства в жилищнити квартали “Васил Левски” и “Изток”, както и на бул. “България” и “3-ти март”, съобщиха от общинската администрация. 

До есента ще приключи и изграждането на новия пречиствателен модул към резервоар от 3000 кубика на пречиствателна станция “Чеканица”. Както вече сме писали, съоръжението ще подобри качеството на водоснабдяването в жилищните квартали “Васил Левски”, “Изток” и “Саранск”.