На ботевградска сцена ще бъде поставена пиесата „Женско царство”, написана от популярния комедиограф Стефан Л. Костов през 1931 год. Артистите от любителския  театър вече усилено репетират на голямата сцена на читалище „Христо Ботев” под зоркия поглед на режисьора Веселин Вълков. Главните роли са поверени на добре познатите от предишни представления Маргарита Тодорова, Василка Васева, Димитринка Томова, Ирена Христова, Цветан Марков, Недялко Делчев, Илиян Илиев, Мирослав Тончев, Григор Филипов. Новите попълнения, които за първи път ще се изявят като част от театралната трупа, са Иванка Цанова и учениците Габриела Георгиева, Диляна Симеонова, Йоана Димитрова, Мартина Георгиева – възпитанички на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”, и Георги Цанов – ПГТМ „Христо Ботев”.

„Избрах тази класическа пиеса не само заради актуалното звучене и доброто настроение, което носи, но и за това, че позволява участието на повече хора. Моята цел бе да привлека към театралната трупа нови участници и млади хора, за да се получи едно по-мащабно представление. Мисля, че това също ще предизвика интерес у публиката. Както казах вече, пиесата е класическа, но същевременно актуална. Самият автор я определя като приказка. Тя разказва за мястото на мъжа и жената в съвременното общество. Борбата за власт между партиите е изместена от противоборството между мъжете и жените. Ситуациите, в които двата пола си разменят ролите, са изпълнени с много смях, но и с поуки, каза пред наш репортер режисьорът Веселин Вълков. –Целта ни не е да покажем политическо представление в навечерието на избори. Правим тук-там някои намеци за нашия живот в последните години. Пиесата е жизнерадостна и се надявам, че публиката ще се забавлява заедно с нас”, допълни той.

Като всеки режисьор, Веселин Вълков има собствен поглед към пиесата – внася в нея авторски моменти и виждания, като женския хор например, но в същото време се придържа към авторския текст.

Режисьорът сподели, че премиерата на „Женско царство” се предвижда да бъде на 15 май.