Днес, 12 април 2014 г., Корнелия Нинова-депутат от 42-то Народно събрание от листата на Коалиция за България имаше поредица от срещи с хора от Етрополска община.
След като почти през целия ден беше в селата Лопян, Брусен, Ямна, Лъга и Рибарица, тази вечер от 18:00 часа беше срещата й в Етрополе.
Заедно с нея бяха Маргарита Петкова-председател на Областния съвет на БСП за Софийска област и Владимир Александров-председател на Предизборния щаб на БСП за изборите на 25 май в Етрополе.
Станка Димитрова, председател на Общинската партийна организация на БСП, представи участниците  и ръководи цялата среща.
Експозето, което Корнелия Нинова направи, можем да обобщим в едно изречение: „Обещаното от срещата на БСП и Коалиция за България с тези хора преди изборите за това народно събрание, изпълнено и неизпълнено до този момент”.
Свършеното в социалната сфера, в областта на икономиката, работната заетост, насърчаване на фирмите в съответната дейност, увеличение на работните места, проблемите с младите хора и нивото на безработицата при тях, битката с монополите, банково дело, енергетиката, субсидиите в земеделието.
И още: работата на това народно събрание на фона на непрекъснати атаки от площадите и вътре в самото народно събрание за сриване на парламентаризма и на самия парламент, постоянно искане от опозицията за предсрочни избори.
Несвършеното: Продължаване на работата по АЕЦ „Белене”, премахване на плоския данък и ранното пенсиониране.
Моменти от нейното изказване ще представим в допълнителен материал.
Въпросите:
Преди тях беше съобщено за започването от понеделник на пътя през Кашана, а през лятото и ремонта на пътя през с.Ямна и, че има осигурени 5 000 лева за ремонт на църквата в Брусен. Неща, които са в резултат на личната ангажираност и по настояване на Корнелия Нинова.
- спънките за развитието на бизнеса и специално този в Етрополе.
- какво ще направи за България Европейският съюз и каква е мотивацията за хората да отидат на изборите на 25 май?
- Защо все още няма закон за средното образование?
- какво се прави за подобряване живота на хората с физически увреждания?
- каква паритя е БСП: млада след 10 ноември или старата от 1891 година?
- кога в Народното събрание ще се спре с взаимните нападки, обиди и изграждането на авторитет на базата на грешките на предишните управляващи?
- обособяването на самостоятелно министерство на горите, залесяване на голите горски площи.
- промяна в кадровата политика на правителството и в БСП.
Имаше и  въпроси от личен характер.
Чрез отговорите срещата премина под формата на непринуден разговор между Корнелия Нинова и присъстващите в залата.
Нямаше въпроси без компетентен, точен и най-важното честен отговор.