Както вече писахме, вчерашното посещение на Корнелия Нинова-депутат в 42-то Народно събрание от листата на БСП в Коалиция за България, в Етрополска община започна от селата.
Почти през целия ден тя беше в Лопян, Брусен, Ямна, Лъга и Рибарица.
Както и може да се очаква, наред с въпросите около политиката на БСП в Народното събрание, работата на самото събрание, България и Украинските събития, здравеопазването, пенсионирането и образованието, повечето от въпросите са свързани с живота на хората в самите села: нерешени въпроси от жизнено важни за тях неща, като транспорта, водата, лекарското обслужване, посегателството върху имота и къщите им.
Корнелия Нинова обобщава срещите с хората така: „Шокирана съм от безхаберието на кмета на община Етрополе към проблемите на хората от селата в общината.Един толкова елементарен въпрос, като осигуряване на транспорт до града, стои не разрешен една година. Хората от Ямна, Рибарица, Лъга, Брусен не могат да стигнат до лекар и до аптека.
В Рибарица стар водопровод залива къщи, а от кмета няма никаква реакция. Във високите части на селото няма вода и за пиене.Всички си плащат такса смет, но смет се събира на две седмици.
Безстопанствени животни вилнеят в Лопян и пак няма реакция от община Етрополе. Що за безчувственост към хората е това? Това не е кмет на хората. За какво е избран този кмет?”