Целият следобед на 13 септември Корнелия Нинова   посвети на предизборни  срещи в селата на Етрополска община. Тя е водач на листата на „БСП-лява България” за Софийска област. Придружаваше я третата в листата София Торолова. С тях бяха председателят на ОбС на БСП Станка Димитрова и общинските съветници от групата на БСП в Общинския съвет.
Срещите започнаха от Брусен, след което бяха посетени Лопян и Ямна.
И в трите срещи Корнелия Нинова направи анализ на работата на народните представители от парламентарната група на Коалиция за България в 42-то Народно събрание: обещано, свършено и недовършено поради предсрочното разпускане на парламента. Не премълча и най-болезнените неща, които е трябвало да свършат, както и взаимоотношенията на групата на БСП с тази на ДПС. 
За направеното: опитахме се най-много да развием социалната политика, която е стояла винаги пред БСП; увеличихме средствата за първокласниците, за малките деца, детските надбавки; за пенсионерите дадохме коледни и великденски надбавки; леко увеличение по „Швейцарското правило” на пенсиите. Почти всички социални разходи бяха замразени от предишното управление.
Платихме от държавен фонд на работниците, които не си бяха получавали с месеци заплатите; дадохме по 250 лева на първокласниците; на 350 000 семейства дадохме енергийни помощи; разкрихме около 50 000 нови работни места; вдигнахме МРЗ от 270 на 340 лева; отпуснахме средства на общините за местни проекти-болници, пътища между селата, спешна помощ и т.н.
 В платформата за тези избори предвиждаме: да продължим социалната политика. В същото време социалната платформа на ГЕРБ предвижда да се замразят социалните плащания. Средствата, както и преди да се насочат към строителството на пътища-главно автомагистралите „Хемус” и „Струма”.
За разлика от редица други популистки партии, които обещават високи заплати, ние няма да ви подвеждаме с такива бомбастични обещания.
За да има социални придобивки, трябва да се развиват и да заработят фирмите. Да създават работа на младите, защото у нас голям проблем е безработицата. Бяхме заложили да разкрием 250 000 работни места, но мандатът на Народното събрание се прекрати предсрочно.
Държавата трябва да помага на фирмите, като им възстановява ДДС; да им помага да разкриват нови работни места.
Ще продължим да вдигаме минималната работна заплата, докато стане 450 лева.
Предвиждаме преизчисляване на старите пенсии на базата на средната работна заплата за предходната година.
През миналата година по различни проекти за развитието на общините в София област са влезли около 170 милиона лева. От тях за Община Етрополе са 13 милиона лева. Трябва да ви кажа, че сегашното служебно правителство спира тези проекти. В следващия парламент ще се борим тези проекти да продължат.
В земеделието трябва със закон да се въведе задължителната рента, която арендаторите трябва да дават на хората срещу имота им. Земеделските субсидии да отиват при производителите на зеленчуци и животни, а не при тези със житото.
В следващия парламент ще продължим борбата с монополите.
В изказването си Корнелия Нинова засегна и някои от конкретните въпроси, касаещи общината и селата в нея.
След това отговори на всички въпроси, които хората поставиха: за коалиционното правителство с ДПС, за плоския данък, за поголовното изсичане на горите, за безстопанствените животни, наводненията, проблеми във водоснабдяването, селските улици и т.н.
Накрая поиска подкрепата на хората, като обеща, че БСП няма да ги подведе и това, което е залегнало в платформата на партията ще бъде изпълнено.