Две инициативи реализираха днес учениците от ПГТМ „Христо Ботев”. За трета поредна година те направиха възстановка на събора на Ботевград, който се провежда на Втория ден на Великден, и откриха благотворителен кулинарен базар.


Празничната програма, която се състоя в двора на училището, бе подготвена от клубовете „Традиции, нрави и обичаи” и „Хороводец”, създадени по проект „Успех” в ПГТМ „Христо Ботев”. Учениците разказаха за местните традиции, съпровождащи Великденските празници. След това потопиха публиката в ритмите на танците. Специално участие в тържеството взеха малките мажоретки на детска градина „Звънче”. 


По инициатива на Ученическия съвет тази година кулинарният базар се провежда с благотворителна цел. Той бе организиран във фоайето на първия етаж на учебното заведение. В подготовката се включиха всички класове. Събраните средства от базара ще бъдат дарени за лечение на майката на осмокласник. Това обяви Добрин Христов – директор на ПГТМ „Христо Ботев”. Той благодари на всички ученици, учители и гости за проявената човечност и съпричастност към болката на семейството.