Снощи в Зала № 1 на НДК се постави началото на предизборната кампания на БСП. Сред повече от 5 000 членове и симпатизанти на партията, в залата бяха и тези от Етрополе. 
започна се с концерт на изтъкнати наши изпълнители. Бяха представени с презентация на видеостена и с лични изявления, 17-те кандидати за Европейския парламент от листата на БСП: Сергей Станишев, Илияна Йотова, Георги Пирински, Петър Курумбашев, д-р Достена Ангелова-Лаверн, Светлина Йолчева, д-р Евгени Кирилов, Александър Симов, проф. Андрей Пантев, Ия Петкова-Гурбалова, Пламен Чернев, Стоян Ташков, Наталия Стоянова-Петрова, Катя Колева, Момчил Ников, проф. Николай Джагаров и Николай Тишев.
Сред гостите на форума бяха председателят на Народното събрание Михаил Мков, министър-председателят Пламен Орешарски, народни представители и министри.
С час закъснение на аерогара "София" пристигна кандидатът на ПЕС за председател на Европейската комисия Мартин Шулц, който е специален гост на откриването на кампанията на Коалиция за България за предстоящия евровот. 
От летището Шулц дойде в зала 1 на НДК.
С обръщения по повод предстоящите избори и значението им за европейското развитие на България говориха Сергей Станишев, Пламен Орешарски и Мартин Шулц.
През цялото време на няколко видеостени се препредаваше посрещането на Шулц на летището и ставащото в залата.