Убитият в парка на Момчилград 40-годишен мъж е бивш сержант от закрития полк в града, съобщи БНТ. Убийството е извършено през нощта на алея в градската градина.

Пред камерата на БНТ жители от града изразиха възмущението си и шока от новината, че извършителите на престъплението са деца. "В последните години градът ни никога не се е споменавал с лошо и животът тук беше спокоен", сподели мъж от Момчилград.

Младежите на възраст от 15 и 17 години са отивали в едно от близките питейни заведения. На една от пейките те намерили мъжа пиян и в безпомощно състояние. Започнали да го бият.

"Без да има какъвто и да е повод, са започнали и са нанасяли удари с ритници и юмруци, вследствие на което се е получил този кръвоизлив, който е причина за смъртта. Без видима причина, без конкретен повод от страна на убития, по чисто хулигански подбуди", поясни комисар Стефан Ангелов, директор на ОДП-Кърджали.

Криминалисти определиха убийството като брутално и цинично. Според местни жители агресивното поведение на младежите е заради липсата на родителски контрол.

Двамата тийнейджъри са учели в местната гимназия, но преди време са били преместени в други учебни заведения. От училището отказаха да коментират случая..