Напрегната от към количеството разгледани материали, но спокойна като работна атмосфера беше вчерашната сесия на Общинския съвет. Съветниците гласуваха наистина по съвест, без излишни политически пристрастия.
Присъстваха 16 съветника, в отсъствието на д-р Валентина Николова, а към края на заседанието напусна и Мирослав Василев.
Предварителният вариант за дневен ред включваше за обсъждане на 32 въпроса. Отпаднаха три от тях:  т.2-отчета за дейността на звено „Общински инспекторат”; т.6-предложението на ЕООД „Водоснабдяване и канализация”-София за съгласуване на допълнение към текущия бизнес-план; т.32-относно осигуряване на банкова гаранция за стартиране на проект „Подобряване на материално-техническата база на НЧ „Тодор Пеев-1871”-Етрополе. Бяха прибавени нови и в крайна сметка бяха разгледани 30 точки.
Материалите се докладваха от заместник-кмета Венета Гергова.
Сесията започна с изслушване на съдържанието и отговора на питане от трима общински съветници от групата на БСП. Питането качваме отделно. Като изпълняващ длъжността кмет на Общината Венета Гергова отговори устно на поставените в питането въпроси, но ни беше отказан писмен отговор, който да публикуваме. В крайна сметка общината има право на отговор, а не задължение да предостави такъв материал за публикуване.
Повече време отиде за обсъждане на годишния финансов отчет на МБАЛ „Проф.д-р Александър Герчев” ЕООД. В крайна сметка се реши да се насрочи сесия само за   здравеопазването в Етрополе и Общината.
Разгледани и приети бяха годишните финансови отчети на „Медицински центъра І – Етрополе” ЕООД и на „МИР-И” ЕООД Етрополе. Беше дадена висока оценка за работата на това предприятие, но предложението 10 000 лева от печалбата му да се предоставят за стимулиране на работещите в него, не се прие.
Спорове имаше  по постъпилото искане от фирма „НИМЕКС КОНСУЛТ” ЕООД, представлявана от Николай Валентинов Станев да получи за ползване под наем за 10 години 985.546 дка общинска земя за селско-стопанска дейност. Съветниците не одобриха това искане.
По останалите точки от дневния ред бяха приети, с известни изменения и допълнения по някои от тях, съответните решения.
Останала с години без име улицата, която преминава покрай фирма „Болерото” получи свое име и ще се нарича ул. „Болеро”.
За някои от решенията пуснахме отделни материали. След изтичането на определения от закона срок, всички решения ще бъдат публикувани в Общинска администрация и заинтересованите лица могат да се запознаят със съдържанието им.