Вчера ботевградският Автомобилен и мото клуб Ботевград представи автомобилите, с които ще стартира новия сезон в състезанията по рали крос. Те бяха подредени пред новата Арена Ботевград заедно с пилотите, които бяха облечени в еднакви тениски с логото на клуба и основните спонсори.


В първия кръг , който е на 3 и 4 май на трасето в монтанското село Мадан, АМК Ботевград ще участва с четири автомобила. Пилотите им са миналогодишният шампион в клас до 1600 куб. см. Иван Велев, Ивайло Илиев, Ивайло Йончев и Владимир Димитров.


Многократният победител в състезанията по рали крос Цветан Миков продаде своя шампионски автомобил Сеат Ибиса на Ивайло Йончев. Самият Цветан Миков подготвя нов автомобил със същата марка, но с два класа по-висок - над 2000 кубика, и ще се пусне в състезанията в някой от следващите кръгове.


Очаква се още във втория кръг, който е в Монтана, да вземе участие и шести автомобил на АМК Ботевград с пилот Любомир Маринов.


Седми автомобил на клуба вече започна участието си в състезанията по рали спринт. Негов пилот е Боян Гетов. В първия кръг край Варна обаче екипажът не можа да завърши, тъй като в четвъртата отсечка автомобилът излезе от трасето и леко катастрофира, но щетите по автомобила не са големи.