Тази сутрин в ПГТМ “Христо Ботев” се проведе официално тържество по изпращане на Випуск 2014. По традиция дворът на училището бе огласен от викове и песни на абитуриентите. След това завършващите учениците се построиха за посрещане на знамето на учебното заведение и предаването му на следващия випуск.


Прощалната програма, посветена на абитуриентите, съдържаше песни, танци и хумористични сценки. Поздрав към Випуск 2014 отправи Добрин Христов – директор на ПТГМ. „Пожелавам Ви здраве, сили и енергия да претворите в дела това, на което ние Ви научихме тук, за да може да се реализирате успешно в тези трудни времена. Надяваме се, че където и да сте, Вие ще носите с гордост името: възпитаник на Професионална гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев” – Ботевград. Защото, повярвайте ни, ние, Вашите учители, вложихме всичко и се постарахме да Ви научим и на честност, коректност, доброта, труд. Защото само с труд и с тези качества човек ще пребъде”, каза Добрин Христов.


От името на Випуск 2014 благодарност към училищното ръководство и към учителите отправи Нели Павлова.


По време на тържеството бяха присъдени призове в различни категории - "Най-неразгадаеми" - 12 "е" клас, "Най-единен клас - 12 "в", "Творец на випуска" - Вивиан Георгиева, и други. Мистър и Мис Випуск 2014 станаха Нели Павлова  - 12 „д” клас и Димитър Петков – 12 ”б” клас.      


Тази година броят на завършващите ученици в ПГТМ “Христо Ботев” е 111, съобщиха от ръководството на училището.