Малко преди 20 часа снощи, по време на силния проливен дъжд, мъж нахлул в магазина на бул. „3-ти март” в Ботевград, нанесъл удари на продавачката и задигнал оборота. Жената – на 67 години, е с множество наранявания по лицето и тялото, но опасност за живота й няма. Тя е силно уплашена от случилото се. Това сподели с наш репортер собственичката на търговския обект, която е дъщеря на пострадалата.
„Има версия, че нападателят е слязъл от такси близо до магазина, но след нападението не се е качил в колата, а е избягал, както и че водачът на превозното средство е заловен от свидетели на случая. Дали това е така, ще покаже разследването”, сподели още собственичката на магазина. Тя каза, че не вярва извършителят на престъплението да бъде заловен. „Имам своите основателни причини да съм обезверена. През последните пет години няма магазин в Ботевград, в който се продават и цигари, да не е станал обект на кражба. Установени и наказани лица обаче няма. Поне аз не съм чувала да са разкрити подобни кражби”, каза младата жена.


Обирът на бул. „3-ти март” е втори за този месец в Ботевград. На 1 май посред бял ден мъж, въоръжен с нож, влезе в хранителен магазин „Молтен” до моста „Чавдар” и нанесе удар на продавачката, след което задигна оборота. Жената бе откарана в болницата с прободна рана в лявата страна на гръдния кош. През нощта тя претърпя  животоспасяваща операция.