Решителната пета среща от полуфиналната плейофна серия между Балкан и Левски ще се играе в понеделник от 19.00 ч. в Арена Ботевград. Досега резултатът е 2-2 победи.


Днес от БФБ и НБЛ обявиха, че началният час на мача е 18.00 с директно излъчване по NEWS7. От телевизията обаче нямали програмната възможност да дават мача в този час и предложили две възможности - 17.30 ч. или 20.30 ч.


БК Балкан обаче не се съгласи с промяната на началото на срещата. В предварително обявената програма от ТЕСИ НБЛ този час бе 19.00. И именно с него от ръководството на БК Балкан бяха ангажирали  съпътстващите организацията на срещата звена, като охрана, технически и обслужващ персонал.


Така мачът между Балкан и Левски в понеделник, 19 май ще се играе от 19.00 ч. и няма да е с пряко телевизионно излъчване.


Отказ от страна на Балкан (Ботевград) за промяна в началния час на мач №5 от полуфиналната серия с Левски ще остави ключовата среща без телевизионно излъчване. Резултатът в полуфиналите е 2-2, а в понеделник ще стане ясно кой ще се изправи срещу Лукойл Академик във финалите. По-рано днес от БФБ и TESY НБЛ уведомиха, че срещата ще се състои от 18.00 часа и ще бъде излъчен на живо по NEWS7. Оказва се, че от телевизията нямат програмната възможност да включат срещата в ефир в този час и са предложили три други възможности - 16.00 часа, 17.30 часа и 20.30 часа. Ръководните фактори на родния баскетбол от своя страна са уведомили Балкан за трите възможности, но са получили категоричен отказ за промяна в началния час и така единствената възможност за феновете да гледат мача ще бъде да присъстват в "Арена Ботевград". Двубоят ще се проведе с начален час 19.00 в понеделник (19 май).

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=488086