Общо пет глоби в размер на 4500 лева отнесе БК Балкан за петия мач от плейофната полуфинална серия, игран вчера в Ботевград. Ето ги по реда на изброяването в официалното писмо, изпратено днес до клуба:


1. 1000 лева за това, че помощник-треньорът Георги Христов не е бил в изискваното съгласно член 42.26 от Наредбата на НБЛ облекло, което е нарушение на чл. 29.9 от същата Наредба


2. 500 лева за хвърлена празна бутилка от минерална вода на терена


3. За интервюта, които не са дадени пред официалното пано на НБЛ:


3.1 1000 лв за старши треньора Александър Тодоров


3.2 1000 лева за състезателя Мартин Маринов


3.3. 1000 лева за състезателя Александър Груев


Непосредствено преди мача, пред служебния вход на Арена Ботевград, изпълнителният директор на НБЛ Иван Ценов се закани, че ще спазва стриктно правилниците, така както ръководството на БК Балкан ги използва в писането на писма. Той оповести това публично, в присъствието на президента на БФБ Георги Глушков, там бе и шефът на спорта в общинската администрация на Ботевград Петко Колев.


Основната причина бе не само нарушението в правилника на лигата, а и фактът, че заради проваленото телевизионно излъчване на срещата лигата трябва да плати неустойка в размер на 5000 лева.


Може би г-н Ценов е следял повече за нарушения, отколкото самия мач. Вероятно е въпрос на недоглеждане от негова страна  да открие още едно нарушение за 500 лева, така че от Балкан да платят цялата неустойка. Дано от лигата действат по същия начин и с другите клубове, освен с Балкан.