По традиция на днешния празник – 24 май, се връчват отличия на изявени учители и културни дейци в Община Ботевград. Официалната церемония по награждаването се проведе на площад „Форум”. Кметът Георги Георгиев отправи поздрав и благопожелания към присъстващите на тържеството и връчи наградите.


С почетни медали бяха наградени: Цветанка Арбова – управител на Обредни дейности – Ботевград, за дългогодишен всеотдаен труд в развитието на празнично-обредната дейност; Тодорка Коцева – директор на Исторически музей – Ботевград, за висок професионализъм в дългогодишната й работа като историк и значим принос в развитието на музейното дело; Николай Николов – управител на езиков център „Марконис” – Ботевград, за висок професионализъм и значим личен принос във внедряването на иновативни методи и практики в езиковото обучение; Константин Гайдарски – диригент на младежки духов оркестър, за високи постижения в развитието и популяризирането на оркестровото дело.


Тази година приза „Учител на годината”, придружен с парична награда, се присъжда на: Катя Христова – старши учител в начален етап на ОУ „Н.Й.Вапцаров”, за успешно прилагане на иновативни и интерактивни техники в извънкласното обучение на учениците; Маргарита Цекова – старши учител в ОДЗ „Здравец”- с. Трудовец, за дългогодишна педагогическа дейност и постигнати високи резултати в предучилищното възпитание; Илияна Първанова – старши учител в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Ботевград, за дългогодишна педагогическа дейност и постигнати високи резултати в прогимназиалното образование; инж. Цветелина Михова – учител в ПГТМ „Христо Ботев”, за постигнати високи резултати и новаторство в професионалното обучение в областта на газовата и автотранспортна техника.


С почетен знак на Община Ботевград бяха наградени: Валентина Насева – учител с над 40-годишен стаж в основно училище „Васил Левски” и ЦДГ „Слънце” – Ботевград; екип от преподаватели от ТПГ „Стамен Панчев” – инж.Галя Ганчева, инж.Слави Боев, инж.Петко Томов, Петър Каменов, Ивелин Орлинов и Христо Тодоров, за достойно представяне на отбора на училището в националното състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”.


Тържествената програма продължи с концерт на струнен квартет „Интро”.