Иван Ценов подаде оставка като мениджър на TESY Национална Баскетболна Лига. Това се случи по-малко от час преди началото на двубой №3 от финалната плейофна серия между Левски и Лукойл Академик. Като причина за решението си бившият национал посочи всичко, случило се в последно време в родния баскетбол.


Ценов изтъкна, че решението му не е взето под натиск от страна на клубовете, добавяйки още, че ще продължи да изпълнява задълженията си до намирането на негов заместник.


Бившият заместник министър на спорта добави още, че всичките случки в последния месец, визирайки прекратената серия за бронзовите медали, както и непрекъснатите разправии между Сашо Везенков и Тити Папазов са изключително лош сигнал за бъдещето на играта с оранжевата топка.


"Преди около година Георги Глушков отправи покана да поема ръководството на лигата. Приоритет трябваше да бъде, че трябва лигата да се развива и да върви напред. По стечение на обстоятелствата и по изрично настояване на клубовете и решение на УС трябваше да се занимавам и със съдийските наряди, което лично за мен не е правилно. Последните няколко месеца се случиха неща, които дават лош сигнал и ме накараха да си подам оставката.


Това не е решение продиктувано от натиск на клубовете.
Аз не мога да бъда ръководител на лига, в която присъства жандармерия. Не мога да бъда ръководител на лига, в която двама членове на УС се карат като хамали. Имаше една снимка от мача Балкан - Черно море, в който домакините напуснаха. На първи план има една жена, която показва нецензурни жестове, има ококорен мъж и зад тях стои едно дете, което гледа неразбиращо. Говорихме си с Глушков, че това е в момента олицетворението на баскетбола. Децата не знаят ние какво правим.



Кметът на Ботевград при 2-0 за тях срещу Левски ходеше след нас и питаше кога ще ходим да ядем агне в зелена тава. Изведнъж няколко дни след това станахме най-корумпираните и най-лошите. Един човек, който не е Кмета, направи така, че цялата баскетболна общественост в Ботевград да бъде зомбирана, че отборът е непрекъснато ощетяван. Абсолютни лъжи и манипулации.