Преди финал №3 между Левски и Лукойл Академик Генералният мениджър на НБЛ Иван Ценов, подаде оставка от поста си. Той даде специална пресконференция, на която бе доста емоционален и се виждаха и сълзи в очите му. Той добави, че ще изпълнява задълженията си до намирането на нов мениджър. Ето част от изказването му и пълен аудио запис:


"Преди около година Георги Глушков отправи покана да поема ръководството на лигата. Приоритет трябваше да бъде, че трябва лигата да се развива и да върви напред. По стечение на обстоятелствата и по изрично настояване на клубовете и решение на УС трябваше да се занимавам и със съдийските наряди, което лично за мен не е правилно. Последните няколко месеца се случиха неща, които дават лош сигнал и ме накараха да си подам оставката.


Това не е решение продиктувано от натиск на клубовете.


Аз не мога да бъда ръководител на лига, в която присъства жандармерия. Не мога да бъда ръководител на лига, в която двама членове на УС се карат като хамали. Имаше една снимка от мача Балкан - Черно море, в който домакините напуснаха. На първи план има една жена, която показва нецензурни жестове, има ококорен мъж и зад тях стои едно дете, което гледа неразбиращо. Говорихме си с Глушков, че това е в момента олицетворението на баскетбола. Децата не знаят ние какво правим.


Кметът на Ботевград при 2-0 за тях срещу Левски ходеше след нас и питаше кога ще ходим да ядем агне в зелена тава. Изведнъж няколко дни след това станахме най-корумпираните и най-лошите. Един човек, който не е Кмета, направи така, че цялата баскетболна общественост в Ботевград да бъде зомбирана, че отборът е непрекъснато ощетяван. Абсолютни лъжи и манипулации.