Известният български художник Величко Коларски, който е роден в Ботевград, откри втора самостоятелна изложба – живопис, в новата сграда на Исторически музей – Ботевград. Картините са подредени в зала „Орханиец”. Две от тях - с часовниковата кула, художникът дарява за фонда на музея. Така картините в него вече наброяват 314. 


Официалното откриване на изложбата се състоя днес в присъствието на близки приятели на автора, местни творци, ученици от клуб „Приложни изкуства” при ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – Ботевград, любители на изобразителното изкуство.


Кратка биографична информация за живота на Величко Коларски представи екскурзоводът на музея Десислава Иванова. Също така тя поднесе свое виждане за творчеството му.


„Изложбата на Величко Коларски е не само възможност да се запознаем с изключителното творчество на един от най-добрите български художници, но е и начин да съпреживеем жизнения му оптимизъм, да се насладим на богатия му душевен колорит и да се опитаме да се докоснем до уникалните измерения на неговата талантлива личност”, каза Десислава Иванова.


Изложбата на Величко Коларски ще гостува в Ботевград в рамките на две седмица. С това събитие Историческият музей поставя начало на своята нова инициатива - „Творим новата история на Ботевград”. В нея ще бъдат представени ботевградчани, постигнали професионални успехи в различни области. Това обяви Тодорка Коцева – директор на музея.