Ателие „Приложни изкуства”, създадено по проект „Успех” в ОУ „Св.св.Кирил и Методий” – Ботевград, представи дейността си през учебната година чрез заключителна изложба във фоайето на Исторически музей – Ботевград. Учениците показват стъклопис, рисуване върху текстил, витраж, декупаж върху ръчно изработени чантички за пикник и кукерски маски.


Специални гости на изложбата на децата бяха художникът Величко Коларски и Димитринка Георгиева – експерт в Регионалния инспекторат по образование  – София регион.


Гостите бяха посрещнати от директора на музея Тодорка Коцева. Ръководителят на Ателие „Приложни изкуства” – Димитринка Томова, поздрави своите възпитаници за това, че са постоянни, усърдни и прилежни в своята работа. Тя благодари на експерта от РИО за оказаната уважение към труда на учениците и на директора на учебното заведение Даниела Николова, която с готовност е осигурила средства за закупуване на всички необходими материали за дейността на ателието.


От своя страна директорът на ОУ „Св.св.Кирил и Методий” благодари на учениците и поднесе букет цветя на Димитринка Томова за успешната работа по проекта, която продължава вече три години, както и за това, че е успяла да създаде интерес у децата към приложните изкуства. Даниела Николова изрази надежда, че дейността на Ателие „Приложни изкуства” ще продължи и през следващата година с нови попълнения.


Своите впечатления от изложбата изрази и Димитринка Георгиева.
„Действително работата по проекта в училището е много сериозна. Г-жа Николова, г-жа Томова и колегите им наистина правят ОУ „Св.св.Кирил и Методий” привлекателно за младите хора. Благодаря на музея, че приюти тези творби. Голяма част от тях съм видяла, но в тази атмосфера те имат друго излъчване. Радвам се, че творчеството на нашите ученици може да се види от ботевградската общественост”, каза експертът от РИО.


Преди откриването на изложбата Добринка  Георгиева, Даниела Николова и учениците от Ателие „Приложни изкуства” се поклониха и  поставиха цветя на паметника на Свободата пред музея.