От 25-ти до 30-ти март ще се проведе деветото издание на „Мартенски дни на изкуствата“ в Ботевград.


На 25-ти /понеделник/ от 17:30 ч. в Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“ – Ботевград ще се проведе творческа среща с поетесата Десислава Цветкова. Тя ще представи седмата си стихосбирка „Синьо дихание“.


На 26-ти /вторник/ от 17:30 ч. в Исторически музей – Ботевград ще бъде открита изложба-живопис от вълна „Живот в цветове“, с автор Весела Георгиева, която ще се проведе в зала „Орханиец“.


На 27-ми /сряда/ от 19:00 ч. хоровите състави при НЧ „Христо Ботев 1884“ ще зарадват почитателите си с концерта „Пролетна ХОРомания“, който ще се проведе в големия салон на читалището.


На 28-ми /четвъртък/ от 19:00 ч. е време за „Мартенска рапсодия“ – концерт на Общински духов оркестър – Ботевград, със специалното участие на „Акордеомания“ при НУИ „Панайот Пипков“, гр. Плевен, с ръководител Ценка Тодорова.


Традиционно, като част от Мартенски дни на изкуствата, се провежда Националният литературен конкурс „Стамен Панчев“. Официалната церемония по награждаването на лауреатите в десетото, юбилейно издание на конкурса, ще се състои на 30-ти март от 13:00 ч. в Залата за съвременно изкуство /до ТИЦ – Ботевград/. Председател на журито и гост на Ботевград тази година ще бъде известната поетеса Маргарита Петкова. Членове на журито ще бъдат Добромир Банев и Симеон Ангелов.


*Изброените събития в диапазона 25.03 - 30.03 са с вход свободен.