Грубиянска свада се е разиграла между депутатите от БСП Кирил Добрев и Татяна Буруджиева по време на днешното заседание на парламентарната група на левицата, на което социалистите обсъждаха как да гласуват персоналните смени в кабинета. Това научи "Дневник" от участници в заседанието.

След него Янаки Стоилов обяви, че напуска зам.-председателското място в групата на левицата, но  по разкази на негови колеги това не е бил единственият белег на изопнати нерви сред социалистите.

Сцената между Буруджиева и Добрев се разиграла по време на дискусията, в която ръководството на парламентарната група (и най-вече водещият заседанието Янаки Стоилов) настоявало да се гласува против избора на Станислав Анастасов за екоминистър. Аргументът - ДПС не спазили уговорката си от вчера да не прокарват в дневния ред на парламента промените в Наказателния кодекс, свързани с престъпленията по време на т.нар. Възродителен процес.

Депутатите започнали спор дали ако откажат да гласуват смените няма да бламират собствения си премиер Пламен Орешарски. Янаки Стоилов обявил, че зад такава теза прозират притесненията на част от депутатите дали ще намерят място в следващ парламент и че колегите му си търсят оправдание да гласуват.  Татяна Буруджиева го подкрепила, но с друг аргумент - че кандидатът на ДПС не бил подходящ за поста.

В отговор Кирил Добрев обвинил Буруджиева, че си пази мястото, и в типичния си стил подхвърлил, че представителите на т.нар. гражданска квота (от която политологът влезе в листите на левицата - бел.ред.), няма да са в следващия парламент. Тя пък му отвърнала, че е "същият цървул като баща си" (бившият вътрешен министър Николай Добрев, който върна мандата за съставяне на второ правителство на БСП след Жан Виденов през 1997г. - бел. ред.)

Добрев не останал длъжен и споменал за ген. Иван Буруджиев, свързван с групите за атентати над посочени от Коминтерна и БКП личности през 1943 г. Насочил се заплашително към нея и се наложило колега му Страхил Ангелов да го изведе извън залата, за да го успокои.