На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, във връзка с чл. 16, ал. 1, т. 3 от Наредба № 10 за символите, почетните звания и почетните знаци на община Етрополе, Общинският съвет удостоява Ралица Цанкова Ботева от Етрополе с Почетен знак „За граждански принос" и "Статуетка с фигура на спортист" за заслугите й в развитието на ученическия спорт в община Етрополе.
Мотивите:
Ралица Ботева е родена на 28.09.1973 г. в гр. Етрополе. През 1995 година завършва Национална спортна академия - София с квалификация „треньор по волейбол". Тринадесет години работи като учител по физическо възпитание и спорт в Ученическа спортна школа и СОУ „Христо Ясенов" - период, в който сформира отбори по волейбол за момичета и активно работи с тях за придобиване на умения в областта на волейбола.
Резултатите не закъсняват: отборът започва да печели призови места и медали и продължава традицията на най-добрата волейболна школа в страната. Особено значими постижения имат етрополските момичета с треньор Ралица Ботева, в последните две години: републикански шампиони в ученически игри, възрастова група VIII - X клас за 2013 и 2014 година; участие на същата възрастова група в световните ученически игри през 2014 г. в Португалия; второ място в републиканския шампионат на ученическите игри 2014 г. за възрастова група V - VII клас.
Честито, с пожелание за нови постижения!