На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, във връзка с чл. 16, ал. 1, т. 3 от Наредба № 10 за символите, почетните звания и почетните знаци на община Етрополе, Общински съвет удостоява Васил Георгиев Василев с Почетен знак „За граждански принос" и "Статуетка с фигура на спортист" за заслугите му в развитието на спорта в община Етрополе.
Мотивите:
Васил Василев е роден на 22.02.1976 г. в гр. Етрополе. През 2000 година завършва Национална спортна академия с квалификация „треньор по волейбол" и квалификация „учител по физическо възпитание и спорт". Четиринадесет години работи като треньор по волейбол, а от десет години е изпълнителен директор на Волейболен клуб „Етрополе", в който тренират 13 отбора по волейбол за момичета и момчета.
През 2003 година Васил Василев печели първия успех за волейболния клуб: извежда девойките до трето място в страната. Само след две години момичетата извоюват бронзови медали. През годините има много спечелени турнири на национално и международно ниво.
Кулминация в дейността му на треньор са спечелените призови места в републиканския шампионат на ученическите игри за момичета:
• възрастова група VIII - X клас, 2013 и 2014 година - златни медали;
• участие на същата възрастова група в световните ученически игри през 2014 г. в Португалия;
• второ място в републиканския шампионат на ученически игри 2014 г. за възрастова група V - VII клас.
Честито, с пожелание за нови върхови постижения!