Йовица Арсич е новият старши-треньор на Лукойл Академик. Договорът между клуба и него вече е факт. Днес той подписа контракт със "студентите" за 1+1 години и още от днес започва усилена работа по селекцията за новия сезон.


Йовица Арсич е отлично познато име в българския баскетбол. Специалистът се завръща начело на Лукойл Академик, където работи до преди три години. През 2010 и 2011 г. под негово ръководство Лукойл спечели на два пъти титлата на България, а през 2011 г. записа и златен дубъл като триумфира и в първенството, и в турнира за Купата на страната.


Йовица Арсич е роден на 3 ноември 1968 г. в Лесковац и притежава изключително богата визитка. Връх в кариерата му на ниво национални отбори си остава европейската титла с Югославия през 2001 г. в Истанбул. Тогава той е помощник на легендата Светислав Пешич.


Арсич е бивш селекционер на държавния тим на Македония, както и на младежкия национален отбор на Югославия до 20 и до 18 години.


Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков потвърди информацията за новия наставник. Той обяви и българските играчи, към които клубът има интерес за предстоящия сезон.  Един от тях е досегашният лидер на Балкан Иван Лилов.


"Ще направим предложения към няколко български баскетболисти. Сред тях са Божидар Аврамов, Чавдар Костов, Веселин Веселинов, Иван Лилов, Димитър Димитров, Тенчо Банев", каза Сашо Везенков за botevgrad.com. Той съобщи още, че от следващия сезон отборът ще участва в турнира EuroChallenge и от клуба вече са подали заявка.