„Като бяха малка, не са ми удряли шамари. После животът го направи. И до ден днешен някои хора ми удрят „шамари". Има една нецензурна дума за тях, няма да я кажа, но да го...", заяви примата в интервю за предаването „120 минути", без да продължава изречението си.


Лили Иванова разкрива и защо е толкова слаба и как поддържа фигурата си:


„Не стоя гладна, просто си подбирам неща, от които да не пълнея. За да имам сила на сцената, аз трябва да бъда слаба. Всеки ден се тегля вкъщи. Със 100 или 200 грама, ако съм отгоре, това за мен е пагубно, ставам ленива и мързелива. Аз дишам с диафрагма, тя трябва да е празна и гладна. Единственото, което си позволявам, е сладкото, защото то ми дава енергия. Преди пеене ям много шоколад, мед. Не пия, никога не съм пушила. Дори на празник вдигам чаша вино за наздраве, но не отпивам от нея", твърди Лили Иванова и признава: "Нямам нужда от алкохол, за да боря стреса, имам убийствен характер, някои хора могат само да ми завиждат!"
.
Оказа се, че много от феновете й пращат писма буквално „като за дядо Коледа" с адрес: „София 1000, Лили Иванова". Независимо от това те стигат до нея.


Лили Иванова признава, че все още се притеснява, когато трябва да излезе на сцената: „Ох, страх ме е, но може би това е повече вълнение, отколкото страх. Вълнувам се, как ще ме посрещне публиката, дали ще ми ръкопляска. Но може би ме държи това, че съм стъпила здраво на земята и никога не хвърча в облаците", твърди една от най-известните ни певици.


„Много журналисти ми задават едни и същи, тъпи въпроси", оплака се примата. Може би заради това от предаването й бяха подготвили изненада и в рамките на интервюто бяха заснели въпросите на Татяна Лолова, Албена Денкова, Васко Василев, Христо Мутафчиев и Цветана Манева.


Христо Мутафчиев поиска двамата да направят интервю, а Лили Иванова го обяви директно за непризнат талант: „Не знаех, че той е такъв убийствен певец, той има страхотна, много секси бленда, такава няма никой от мъжете - певци в България. Но искам да му кажа да побърза, да намерим една песен, за да не ни изпревари някого."


Лили Иванова си признава, че е имала много предложения да пее навън още по времето на комунизма. Дори е можела да живее в тогавашната Западна Германия. Единствената причина, която я спира, е семейството й:


„Имах всякакви предложения да пея навън, дори да отида в Хамбург и да остана там. Никога не съм имала колебания да си позволя да напусна България, защото щяха да унищожат майка ми и сестра ми."


Голяма изненада се оказа и писмо от някогашен учител по физическо в Кубрат, който изпрати снимка на малката Лили по трико.
„Била съм много малка, на осем години. Бях много изявена гимнастичка, дисциплинирана", призна Лили Иванова.
Оттам разговорът тръгна и съм възрастта. Оказа се обаче, че самата прима много се забавлява, когато чува вицове за себе си и прословутите закачки с нейната възраст.


„Никога не съм се смятала за красавица. Именно с такива неща си правя дженк със себе си", твърди Лили Иванова.
Примата признава, че обича музиката, но в дома си има нужда от спокойствие: „Искам тишина. В моя апартамент ако някой се доближи до вратата, няма да чуе никакъв шум, никакво пеене, нищо..."