От известно време насам в медийното пространство върви явна война между Иван Ласкин и Николета Лозанова. Всичко тръгна от там, че актьорът се възмути на такива като плеймейтката, както и предаването й "Поверително".

НиЛо не остана по-назад и реши да му върне по детски, като остави послание на стената си в социалната мрежа. Тя го обяви за "застаряващ актьор", известен само с една роля и затова хич не може да я обиди.

Самият Ласкин пък сега споделя в интервю, че не познава Николета, но се дразни на феномена "Епидемия" - провинциалисти, които са дошли в столицата, за да си сложат цици и да ходят по моловете.

"Не познавам субекта, който се интересува от ролите и застаряването ми, но познавам субекта „изтрещял селяндур идва в София, за да си сложи цици, ходи на МОЛ и участва на телевизора". Този субект е епидемия. И ако някой, който се е припознал в характеристиката „плачевен субективоселянин", нека не обвинява мен за това. А себе си", казва Ласкин в интервю пред в. "Галерия".

"Не искам да познавам този изпростачен, тъпоумен ендемит, който епидемства в клетата ми Родина! Не се интересувам от никакви създания, по-нелицеприятни и от възлеста зеленикаква храчка, които ми се навират всеки ден през стъклото на колата ми и телевизора ми. Не искам! Не обиждам никого, защото не познавам някого. Не познавам никакви плеймейтки, защото бягам от гангрената!", казва още той.

"Аз наистина не познавам Глистия, Издристия, Никлозета и Разпоретина Би. Не познавам Преспала, Дивана, Гангрена и Клитемнестра. Просто ще се отдам на иронията и ще забавлявам читателите. Правя го заради хумора, правя го заради това, че искам да покажа, че делението на мозък и гъз е едно и също деление при повечето атрактивни „водещи" еднодневки", продължава актьорът.

Макар да твърди, че не се познава с Николета, Ласкин признава, че публичният им сблъсък има предистория.

"Има, да, аз имам нетърпимост към простотията на всички нива. Към необразоваността. Към празния поглед, напомнящ ми, че не гледам човек, а сафрид. Аз съм колекционер на дебилни тв изрази. Питаш ли ме кой е първи в „изложбата"? Не понасям ефирната евтиния. Страдам от факта, че повечето зрители имат нужда от Чалгавизия", доверява още Ласкин.