Монтенегро работила във всички части на Австралия и често е взимала наркотици. В книгата си тя разказва за реакцията на семейството и близките й, когато тайната й професия излязла наяве. Част от роднините, с които тя не е била близка, са престанали да общуват с нея. Някои нейни приятелки са били изумени от нещата, които е вършила, и също са преустановили контактите си с нея.


В един момент тя разбрала, че данъчните са я погнали. Бившата труженичка обаче е декларирала всичките си доходи и плащала данъци за тях. Авторката споменава, че е имала и друга работа на пълен работен ден - освен като компаньонка. "Според данъчните бях натрупала милиони недекларирани пари. Повечето хора в този бранш, в това число и аз, се занимават с това, за да свържат двата края, не за да забогатеят. В крайна сметка се оказа, че платих повече, за да докажа, че обвиненията на данъчните срещу мен са неоснователни, отколкото спечелих като компаньонка", пише тя.


Една от последиците да разкриеш с какво се занимаваш са обидните слухове. Всеки мисли не само, че секс работничките са жертви на сексуално насилие, но и че двете неща имат силна връзка. Монтенегро разказва, че е имала и върхове, и спадове в миналото си, дори е станала жертва на брутално изнасилване. Тя опитала да върне самочувствието си със секс за пари. Тя обаче подчертава, че това не е валидно за всички секс труженички. "Всеки трябва да бъде отговорен за собствените си избори, всеки се справя с трудностите и предизвикателствата по различен начин", казва тя.