Днес националният отбор на България по волейбол направи първа тренировка в Арена Ботевград. Тя започна в 18 ч. и в нея се включиха всички  играчи, които се събраха в понеделник в Правец, където е базата на тима. Вече като състезател с тима тренираше и заемащият  поста мениджър на отбора Владимир Николов. Домакините бяха подготвили всичко необходимо и заниманието протече без проблеми.


Новото съоръжение бе одобрено лично от Пламен Константинов още преди  да бъде избран за селекционер на мъжкия ни представителен тим. Той направи оглед на Арена Ботевград с цел тук да проведе подготовка през август и клубният му отбор  "Губерния".


Константинов покани като аналитик италианеца Алесандро Пироли, с когото работят заедно в тима от Нижни Новгород. Ролята си на помощник-треньор   до края на световното ще продължи да изпълнява  и друг италианец - Дарио Симони, който бе в щаба на досегашния наставник Камило Плачи. Лекар на националния отбор е д-р Динко Захариев, Петър Атанасов е физиотерапевт.


Волейболните ни национали ще тренират в Арена Ботевград и утре и след това идват тук отново от понеделник. Заниманията са закрити и ботевградските фенове засега няма да могат да наблюдават подготовката на тима.