Както беше оповестено предварително, днес, 25 юли, в 11:30 часа кметът инж. Богомил Георгиев се срещна със състава на отбора-победител на Републиканското състезание „Млад командос”, ръководен от о.р. полк. инж. Васил Христов.
На срещата присъстваха заместник-кмета Росица Христова, секретарят на общината Мариана Драганска, гл. инспектор ПКВ Росица Иванова, служители от администрацията.
От страна на отбора, освен по-голямата част от неговия състав, бяха още о.р. инж. Васил Христов, инструкторите Генчо Генчев по тайкондо, Цветан Василев по оцеляване, Дидка Василева по стрелба, Стамбол Стамболов по плуване и спасител.
В краткото си слово инж. Христов разказа как са стигнали до първото място в Републиката, пред двата отбора на София и другите градове от страната.
Ето част от изказването му:
Десетдневната лятна ваканция на отбора от 12 юли в Черноморец беше съчетана с тренировки и упорит труд, който донесе малко неочакван резултат.
Преди заминаването за лагера бяхме поставили на участниците да напишат есета по избор за Христо Ботев, Васил Левски и Иван Вазов, защото маршрутът ни преминаваше през Карлово, Сопот и Калофер. Пък съвпадаше и с рождената дата на Васил Левски.
Класирани бяха три от тях: на първо място с есе за Христо Ботев е Жени Живкова, на второ място е Биляна Савова с есе за Васил Левски и на трето място Николета Андреева с есе за Иван Вазов.
По време на самия лагер имаше разнообразни и интересни мероприятия, които осмислиха и направиха весел живота на децата: вечер на таланта, няколко кино вечери, кареоки  и др. Този път нашата група беше най-внушителната – 35 човека и най-веселата. Взехме участие във всички мероприятия, които се проведоха по време на лагера извън тези в групата.
През цялото време се провеждаха и тренировки по всички дисциплини, което ни осигури и крайната победа.
Кулминацията беше Републиканското първенство. За пореден път от София участваха с два отбора, в които имаше здрави натренирани мъже срещу нашите деца. Във втория отбор дори имаше офицер-курсант. И ги победихме!
При първото състезание движение по азимут-ориентиране те ни изпревариха с 1минута и половина и останахме на второ място. На второто състезание, стрелба с въздушна пушка от 10 метра ги разгромихме тотално: Иван Петров постигна 48 т. от 50 възможни, Мая Маринова с 46 точки, третото място с 44 точки отстъпихме на друг отбор. Взехме първото място на стрелба с лък. При състезанието за скоростно пълнене на пълнител с 20 патрона бяхме отново първи. Докато другите отбори достигнаха до 60, 30, 20 секунди и се имаха вече за победители, нашите момчета и момичета, Иван Петров го напълни за 15 секунди, Мая за 14 секунди, Яни за 11 секунди и ги разбихме тотално.
На шурикена Иван Петров отново победи всички, като второ и трето място също бяха наши.
При хвърляне на граната в цел Поли Павлова изкара 5 т. от 5 възможни и зае първото място, Яни Василев се класира трети.
На финала се оказа, че имаме отборно само две втори места и 5 първи. Така отборът ни се класира на първо място, с което заслужено получихме и купата.
След разказа си за участието в Републиканското първенство, инж. Христов изказа благодарностите си към кмета инж. Богомил Георгиев за съдействието и помощта за развитието на отряд „Млад командос” Етрополе, на хората от Общинска администрация, които са ангажирани пряко с работата му, на местните медии за редовното отразяване на лагерите и участията в състезания.
Най-големи бяха обаче благодарността към момчетата и момичетата от отбора и към техните инструктори.   
До сега отборът е печелил 7 купи, от които една за трето място, една за второ и това е петата купа за първо място.
След това даде купата и грамотата на кмета, който от своя страна изказа сърдечната си благодарност за себеотрицанието и желанието на състезатели и ръководители да спечелят високите отличия. Пожела им нови купи и нови победи.
След това беше традиционната обща снимка за спомен от днешния ден.