Незасегнати от стихията са Табашкият мост, този при училището в с. Лъга и над р.Стара река в с. Малки Искър. Повече от 12 часа рудник "Елаците" е в плен на стихията-пътят, който пресича р. Малък Искър е затрупан с тонове тиня, пясък, камъни и чакъл.


 


От всичките мостове, които са над река Малки Искър в акваторията на Етрополе и Лъга, най-малко е щетата на този до пл. „Зольовец”.
Моста до бившето ТКЗС е бил задръстен от дървета и водата е преляла над моста. Има свлачища от двете страни на реката преди и след моста.
Една фадрома над него е в средата на реката.
Другият, а може би най-пострадал мост, е този при фабрика „Тодор Доков”. Реката не само е преляла над него, но е отнела подпорната му греда. Основите от двете страни, върху които са железните подпорни греди, са поддали. Има откъртена голяма част и от подпорната стена от лявата стена на моста срещу фабриката.
На практика мостът е неизползваем.
Преливната вълна е прехвърлила и моста срещу стария гробищен парк и водата е излизала по бул. „Малък Искър”.
Табашкият мост над Искъра този път не е засегнат въобще. Непокътнати са и подпорните панели вдясно след него,  които преди години бяха деформирани от предишното голямо наводнение през 2005 година.
Не е засегнат и този при „Камъка” в началото на Лъга, но водата е излязла от към дясната му страна и е заляла част от градините. От към лявата му страна има грамадна скала, която е поместена от водата на 30-на метра по-надолу.
Пострадал е пешеходният мост срещу автобусната спирка в началото на Лъга. Половината от ламарините върху гредите са отнесени. Останало е само скелето му.
Наводнени са мазетата на общежитието на „Елаците”, като водата е все още около сградата.
На практика е блокиран пътя от и за рудник „Елаците”. Мястото, където пресича река Малък Искър е затрупан с тонове наноси от пясък, чакъл, тиня и камъни и не позволяват движението на никакви превозни средства. От рано тази сутрин е започнала усилена работа по почистването му. Използвана е специализирана техника. Работната група, под ръководството на Владо Александров, успя да прокара "път" през пътя за рудник "Елаците". Чак в ранния следобед хората от нощната смяна са успели да се приберат по домовете си.  Поражения има и на други места в района.
За щастие пострадали хора и животни около засегнатите места няма.