Цената на един билет за волейболната среща България - Белгия, която ще се играе на 9 август, събота от 17.30 ч. в Арена Ботевград, е 2 лева.  Това потвърдиха тази сутрин от управата на залата. Някои  са си закупили билети от ботевградския клон на Office 1 на цена 4 лева и разнасят из града информацията, че именно това е новата цена, но това не отговаря на истината.


Откъде идва разминаването?


Както вече бе съобщено, предварителната продажба вече започна. Това става онлайн на ticketportal.bg. Office 1 и клоновете му в страната са партньори на Ticketportal.bg в дистрибуцията на билети. Според договора между двете фирми, обаче, Office 1 слага допълнителна такса от 2 лева върху цената на всеки билет. И на сайта ясно е визуализирано чрез специален знак с текст FEE за наличието на допълнителна такса. В случая с мача България - Белгия от Office 1 добавят таксата от 2 лева към номиналната цена на билета, която също е 2 лева. Същата такса от 2 лева би се добавила и ако цената на билета е друга, например 10 лева, т.е. закупен от Office 1, ще стане 12.


От управата на Арена Ботевград увериха, че за мача България - Белгия ще има достатъчен брой билети и тяхната цена е 2 лева. И припомниха, че те ще бъдат пуснати за продажба в Ботевград на касите на залата в деня на мача - 9 август, и тази продажба ще започне от обяд. А началото на мача е 17.30 ч.


За следващите две контроли на волейболните ни национали в Арена Ботевград - на 21 август с Франция и на 22 август с Бразилия, се очаква цената на билета да бъде 3 лева.