Помолен да направи сравнение между Педжа Стаменкович, който премина в Балкан,  и новото попълнение на Черно море - Александър Влахович, Варчев каза следното:


           „Гледал съм Влахович на видеозаписи. Не смятам, че Стаменкович е толкова добър, както вие повечето журналисти мислите. Той е добър играч, но безкрайно непостоянен. Днес може да вкара 25 точки, утре 5. Има лабилна психика. Тези му изяви караха треньора да играе „тото”. Той изнасяше топката много бавно.


Влахович е друг модел, при него има само една дума-агресия. Надявам се, че ще бъде едно успешно попълнение. Разговорите по привличането му ги води Денислав Коцев и изборът е само негов.


На този етап приключваме със селекцията. Оставаме си възможност да се възползваме по новите правила на федерацията за още един чужденец, но се надявам да не се налага привличането му.


Очакваме по-постоянна игра в нападение. Миналата година много се люшкахме”, каза още Варчев.


БК Черно море порт Варна стартира с подготовката за новия сезон на 15-и август, а първенството започва на 12 октомври.


„Два месеца за сериозна работа. Планирани са доста контролни срещи, някои в България, други в Сърбия, както и участие на турнир в Румъния. Контролните срещи ще направим опит да бъдат около 10”, коментира още Варчев.