„Няма да поставяме краен срок за събиране на помощи за бедстващите в Мизия. Докато има ботевградчани и жители на околните села, които искат да помогнат на пострадалите от наводнението, ще продължаваме да приемаме дарения”, каза пред наш репортер Габриела Пападопова – председател на Сдружение „На ти с природата”. По нейни думи ботевградчани са съпричастни към трагедията в Мизия. „Хората се отзоваха на благотворителната инициатива. Помагат с каквото могат – дрехи, одеала, минерална вода, санитарни материали, препарати за почистване. Направихме няколко курса до Мизия и раздадохме помощите директно на нуждаещите се. От своя страна те изразиха признателността си към ботевградчани за оказаната подкрепа”, съобщи Пападопова. Нейният съпруг – Веселин Петров,  е от Мизия. Той е помагал за евакуиране на пострадали хора. Видял е с очите си как къщите им рухват.
„Трагедията е голяма. Хората се нуждаят от помощ и подкрепа, за да повярват, че живота им трябва да продължи въпреки всичко”, каза Веселин Петров.
Габриела Пападопова и съпругът й предоставиха снимки от бедстващия град, които публикуваме.
Председателят на Сдружение „На ти с природата” заяви, че ботевградчани, които имат възможност, могат да се включат като доброволци в раздаването на помощите. Така те ще се убедят, че даренията стигат до пострадалите. 
Припомняме, че помощи за хората в Мизия се събират всеки делничен ден и събота от 8 до 18 часа в център за здраве и красота „Алтернатива” /бивш магазин за тапети/, който се намира на бул.”Цар Освободител” № 31 в Ботевград. Транспортирането е за сметка на неправителствената организация.