Координаторът на НФСБ за Ботевград, Правец и Етрополе – Павлин Цветков, категорично опроверга информацията, че партията ще участва в предстоящите парламентарни избори  в коалиция с  ПП „България без цензура”. По този повод той разпространи официална позиция до медиите, която гласи:


По повод разпространената информация с източник ББЦ, в която се съобщава, че местна структура на ПП НФСБ − Ботевград се е вляла в ПП България без цензура, председателите и секретарите на партийните организации на Националния фронт за спасение на България в община Ботевград  днес излязоха с обща позиция, в която се казва, че лицата Стефан Вацов, неговия сват Христо Такев и Йордан Василев не представляват нито една от петте местни структури на партията в община Ботевград, а единствено самите себе си. В съобщението се посочва, че тези лица не са  участвали повече от една година в организационния живот на партийната структура на НФСБ, в която са членували, и са отпаднали от организацията поради неплащане на членски внос, считано от месец май 2013 г.  Намираме, че със същата достоверност ББЦ би могла да извести, че бившите комсомолци Стефан Вацов, Христо Такев и Йордан Василев  заедно с няколко стари другари от Комсомола в Ботевград са минали към партията на Бареков. Колкото до структурата на НФСБ в Ботевград – тя е жизнена, сплотена и преди повече от седмица изрази недвусмислено отрицателно отношение срещу коалиция на НФСБ с партия ББЦ. 
В заключение пожелаваме успех на колегите от партия ББЦ в бедния откъм новини август, и им препоръчваме да си припомнят стария виц за компотите и компютрите.