На консултациите, които приключиха преди малко, представителите на политически партии се споразумяха за разпределението на квотите в секционните избирателни комисии /СИК/ за предстоящите на 5 октомври извънредни парламентарни избори.
 


ГЕРБ ще има 149 представители в комисиите, БСП – 132, ДПС – 57, Атака – 33,  България без цензура- 7, Реформаторски блок – 7.
ГЕРБ и БСП ще имат по 15 председатели, зам.председатели и секретари в комисиите, ДПС ще има 9 председатели, 10 зам. председатели и 9 секретари, Атака – 6 председатели, 5 – зам.председатели и 6 секретари.
В консултациите участваха парламентарно представените партии, както и представители на ББЦ, ВМРО-БДНД, ЗНС, „Гергьовден”, които не са парламентарно представени, но с техните листи има избрани членове на Европейския парламент.


Освен за квотите, политическите партии се споразумяха и за разпределението в 45-те избирателни секции в общината.
Консултациите продължиха само няколко минути. Те бяха водени от зам.кмета Цанко Цанов, а в началото Цеца Христова от "Атака" почерпи за рождения си ден, който празнува днес.


На изборите на 5 октомври в секционните избирателни комисии в общината ще бъдат ангажирани общо 385 души. За работата си в изборния ден те ще получат заплащане от 55 лева за членовете, 65 лв. за зам.председатели и секретари, по 81 лева ще получат председателите на СИК. Допълнително ще се дават по 20 лева за тези представители на СИК, които пътуват до София, за да предадат изборните книжа в РИК.


До понеделник представителите на политическите партии трябва да представят и поименните списъци на членовете на секционните комисии.