Ботевград има нужда от нов кмет и ботевградчани ще решат кой да бъде той. Естествено нашето убеждение е, че Яница Иванова е най-добрият избор. Това каза пред botevgrad.com лидерът на ДСБ Радан Кънев, който днес бе в Ботевград


„Познавам Яница Иванова от кампанията през 2013 година. Това беше една безнадеждна кампания на разделени партии, повечето хора бягаха от кампанията тогава, защото нямаха кураж да влязат, смятаха, че всичко е предварително загубено.  В такива моменти си проличават бойците в политиката. Яница тогава се раздаде на сто процента. Направи чудеса в Ботевград, в цяла Софийска област свърши страхотна работа. Оттогава тя е едни от най-близките ми политици в България. Тя е един от хората, на които вярвам най-много. Така че при очевидната нужда от политик, който е боец, сега в тези много трудни избори в Ботевград, мисля, че не сме имали нито за миг колебание – не само нейната партия ДСБ и аз като неин лидер, но всички партньори знаехме, че това е силният кандидат”, каза още Радан Кънев.


На въпроса – в навечерието на изборите какви послания ще отправите към жителите на Община Ботевград, лидерът на ДСБ отговори: „На първо място ще им пожелая промяна, защото всички знаем, че Ботевград има нужда от сериозна политическа промяна. Ще им пожелая едно ново управление от отговорни политици, които да постигнат необходимия компромис, да направят едно политическо мнозинство.  А те от своя страна да направят така, че парите от такси и данъци на хората в Община Ботевград да не се използват за крадене, а да се използват за развитие на общината.”.


Радан Кънев прогнозира, че битката за кметското място в Ботевград ще бъде до втори тур. „След това идва времето за преговорите. Сериозен период предстои, ясно е, че няма да има лесно мнозинство в Общинския съвет в Ботевград.


Според лидера на ДСБ, на балотаж ще отидат кандидатите за кмет на Ботевград Яница Иванова и Георги Георгиев. „Вярвам, че на този балотаж Яница ще успее да консолидира достатъчна подкрепа, за да бъде първата жена кмет на Ботевград”, допълни той.


Ето кои са кандидатите за общински съветници от Реформаторския блок:


1.Велислава Веселинова Костова
2.Яница Георгиева Иванова
3.Христин Цветолюбов Савов
4.Цветан Маринов Геров
5.Юлиян Велинов Тодоров
6.Васил Валентинов Коцев
7.Лилия Николова Николова
8.Цветан Йорданов Каменов
9.Любчо Симеонов Василев
10.Борис Михайлов Михайлов
11.Сашка Драганова Багдатова
12.Константин Иванов Иванов
13.Илия Цоков Илиев
14.Пламен Цветанов Иванов
15.Йонка Маринова Симеонова
16.Силвия Крумова Симова
17.Маринчо Василев Василев


Реформаторският блок е под №9 в бюлетината за местния вот в Община Ботевград.